Válčící strany

Ruritánie
ruritania_flag_resize
Státní zřízení: knížectví
Panovník: Konrád II.
Hlavní město: Streslau
Velká města: Hentzau, Strackenz, Strechnitz, Ruritanische Falkenau a Zenda
Jazyk: dorozumívacím jazykem je ruritánština (slovanský jazyk), jazykem dvora je němčina
Neoficiální hymna: “Naša ocovščino!” (v překladu “Naše vlasti!”)

Je to malé, hornaté knížectví, nacházející se ve východní Evropě. Hlavní město Streslau je vybudováno na místě římského vojenského tábora, jež hlídal horské průsmyky. Tento malý stát je v mnoha ohledech, navzdory snahám současného knížete, chudý a zaostalý. Průmysl se nachází jen v hlavním městě, kde v poslední době postavili několik továren britští a rakouští průmyslníci. Velká část obyvatel se jinak živí zemědělstvím v údolích mezi horami, a na horských svazích potom pastevectvím, stejně jako jejich předkové po staletí. Země je díky neprostupnosti vysokých hor do značné míry odříznuta od zbytku světa, a díky tomu do politiky okolních států příliš nezasahuje. Složité a značně nepřátelské vztahy má se svým nejbližším sousedem, rozpínavým velkovévodstvím graustarským.
V zemi se mluví ruritánsky (forma staré ruthenštiny, ze které se vyvinula moderní ukrajinština, běloruština a rusínština) a obyvatelé jsou ruritánští Slované, pouze na šlechtických dvorech zaznívá němčina, která je jazykem knížecího dvora. Většina obyvatel země jsou římští katolíci.

Graustark
graustark_flag_resize
Státní zřízení: velkovévodství
Panovník: Rupert Graustarský
Hlavní město: Edelweiss
Velká města: Kronsburg, Mühlbach, Fürstenhütte, Auerfeld
Jazyk: němčina
Hymna: “Frei lebt, wer für Heimat sterben kann!” (v překladu “Je svoboden ten, kdo je připraven zemřít pro domov!”)

Toto malé velkovévodství se nachází vysoko v horách ve východní Evropě. Mnoho ze současných osídlení je vystavěno na místech, kde byly vybudovány hrady řádu německých rytířů, které se dodnes vypínají nad staršími městy. V zemi se v posledních dvou desetiletích rozvíjí ve velkém průmysl a inženýři z německy mluvících zemí tu budují továrny. Velkovévoda Rupert také modernizuje armádu podle pruského vzoru, zatímco vojsko přezbrojilo na moderní zbraně britské výroby a Kruppovy děla. Graustarčané jsou pyšný národ a v minulosti se svářili s většinou svých sousedů. Zvláště napjaté vztahy má Graustark odjakživa se svým nejbližším sousedem, Ruritánií. Velkovévodství si činí historický nárok na části ruritánského území, Ruritánie tyto nároky nicméně ostře odmítá.
V zemi se mluví německy a většina obyvatel jsou potomci německých přistěhovalců, příbuzných se sedmihradskými Sasy, kteří se v zemi usazovali již od středověku. Drtivá většina obyvatel jsou vyznáním luteráni.